24 November 2016

Zwarte vrijdag gekkenhuis?

Nieuws

Geen paniek! Wij nuchtere Hollanders hoeven echt niet een dag van te voren in slaapzakken en tentjes voor de deur van een grote “ben toch niet gek” winkelketen te gaan liggen om die ene supersonische tv te kopen terwijl de oude het nog prima doet. Wel nee, dat doen ze aan de andere kant van de oceaan maar.

Toch is er reden genoeg voor een lichte vorm van opwinding. Black Friday betekent immers ook dat het kleine broertje van Record Store Day weer van zich laat horen. Record Store Day Nederland heeft ook dit jaar weer een aantal mooie titels in de aanbieding. Uiteraard verkrijgbaar in de betere platenzaak in Nederland.

Releases van de grote artiesten als de Rolling Stones, Prince, Iggy Pop, Soundgarden, The Ramones etc zijn volop aanwezig. En er zitten mooie dingen tussen. Maar degene die er voor mij het meest uitspringt is toch wel de tweede release op Waaghals Records. Het eigen label van de bekende platenzaak uit Arnhem en Nijmegen. Vorig jaar brachten ze ook al een limited edition 7″ uit tijdens Black Friday, dit jaar is gekozen voor de Amerikaanse garage punker Austin Johnson. Twee tracks “waarvan de sixties vibe er vanaf druipt” aldus Wouter van Waaghals. Slechts 200 stuks waarvan 100 op turquoise vinyl, voor wie van een kleurtje houdt.

Lang niet alles is in Nederland verkrijgbaar helaas. Zo missen wij bijvoorbeeld de shaped 12″ van U.G.K. featuring Outkast in de vorm van de staat Texas. Ook de LP van – Ladies and Gentlemen… The Bangles, een door de dames zelf samengestelde compilatie LP met demo’s, outtakes en singles, ontbreekt.

Maar er blijven gelukkig genoeg mooie items over.

Dus fiets vrijdag langs de lange rij met slaapzakken en tentjes, steek de mensen daar een hart onder de riem en zoek iets moois uit bij je eigen vertrouwde platenzaak. Je bent toch niet gek?

Website Black Friday

Door: Everaldo Pechler

Paradiso Amsterdam