20 April 2016

Release nummer 10 is een ode aan J Dilla

Nieuws

Cover van PVC 010: 09051999 (Dilla Day)

Op vrijdag 1 juli brengen wij onze tiende release, getiteld ‘09051999 (Dilla Day)’ uit. Het is een ode aan de iconische Amerikaanse hiphopproducer en MC James Dewitt Yancey (7 februari 1974 – 10 februari 2006), beter bekend als J Dilla en Jay Dee. Op de 7″ single vind je drie op J Dilla geïnspireerde nummers, uitgevoerd door hiphopformatie Les Cooles de Ville, en producers Binkbeats en Duke Hugh. Alledrie zeer talentvolle en uiteraard Nederlandse acts.

Groot feest

Het uitbrengen van het vinyl gaat gepaard met een groot feest in Paradiso, waarbij naast de bovengenoemde artiesten ook Slum Village dj Wajeed aka Jeedo en KC the Funkaholic optreden. De beats van J Dilla vormen de spil van alle shows. Bovendien wordt het boek “Ia 1999” gepresenteerd, met foto’s van J Dilla, geschoten door fotograaf Yamandú Roos. De foto’s zijn geschoten in de periode dat J Dilla in Nederland verbleef, rond zijn optreden met hiphopgroep Slum Village op 9 mei 1999 in Paradiso. Onze leden zijn vanzelfsprekend uitgenodigd om hier gratis bij aanwezig te zijn.

J Dilla

Dit jaar is het precies tien jaar geleden dat J Dilla overleed. Er komen in de loop van 2016 dan ook diverse nieuwe muziek-releases uit en internationaal vinden er diverse “Dilla Days” plaats. J Dilla wordt door hiphopkenners gezien als een van de meest invloedrijke musici van de afgelopen twintig jaar. Na zijn dood bereikte hij een ware cultstatus en met zijn experimenten stond hij grotendeels aan de wieg van het hiphopgeluid van vandaag. Op 9 mei 1999 stond J Dilla als onderdeel van hiphopformatie Slum Village in de kleine zaal van Paradiso. De kleine zaal van Paradiso kent een lange geschiedenis van acts die er net voor hun grote doorbraak optraden. Van Coldplay en Arctic Monkeys tot Blaudzun en Jungle by Night, ze stonden vroeg in hun carrière in de Kleine Zaal om daarna door te stromen naar een uitverkocht concert in de grote zaal.

Veelbelovende hiphopproducers

Wij richten ons op het spanningsveld tussen talent en succes. Daarnaast bieden wij veelbelovende artiesten een kans hun muziek aan een groter publiek te presenteren. Met deze J Dilla release grijpt de Paradiso Vinyl Club zowel terug naar J Dilla uit zijn periode voor zijn grote doorbraak, als dat het de een aantal getalenteerde Nederlandse hiphopproducers van vandaag etaleert.

Paradiso Amsterdam