17 April 2017

Record Store Day 2017, Nederlandse releases

Nieuws

Vorige maand werd de lijst van de 500 (internationale) releases bekend gemaakt en ook bands van eigen bodem komen met collectors items. Voor ieder wat wils dus, maar af en toe is het voor de vinyl liefhebber moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Daarom hebben wij even, heel handig, een lijstje gemaakt met alle Nederlandse releases. Zodat jij niet meer het internet af hoeft te struinen.

1. Jett Rebel – Better Off Together/ Daydreamin’ (7’’)
Jett Rebel is dit jaar ambassadeur van RSD Nederland en dat betekend dat hij, naast het uitbrengen van deze exclusieve plaat, ook het evenement zal afsluiten in het jubilerende North End Haarlem.

 1. The Hype, met Yorick van Norden! – Have You Heard The Hype? (album, 12”)
  Deze dubbel LP is een must-have voor de ware muziekliefhebber. Er staan acht bonustracks op, waarvan er zes niet eerder zijn verschijnen. Het album kwam oorspronkelijk uit in 2011.
 2. RONDÉ – Do You Feel/Mighty One (Single, 7”)
  Ter ere van Record Store Day brengt Rondé een speciale 7” uit met op de a-kant de track Do You Feel en op de b-kant de nog niet eerder uitgebrachte track Mighty One.
 1. Broederliefde – Jungle / Mi No Lob
  De eerste vinyl release van Broederliefde! Verkrijgbaar op zwart en transparant vinyl.
 2. Sjors Veenhuis En De Averechts – Zwart Oor (EP, 12”)
  Deze band met zeer gevatte naam brengt maakt van RSD de gelegenheid om hun debuut EP uit te brengen. Na 22 april zal hij overal te verkrijgen zijn.
 3. Taxidermist/ Hubschrauber – Another Horse (single)
  Ter gelegenheid van van de nieuwe serie van Twin Peaks wordt deze speciale dubbele A-kant split-single in mooie digipack-uitvoering uitgebracht.
 4. Chef’Special /The Outsiders – Homeland/ Summer Is Here (single, 7”)
  Een speciale single van de Haarlemse bands Chef’Special en The Outsiders: een dubbele A-kant split 7 inch met de nummers ‘Homeland’ en ‘Summer Is Here’. Er zijn 500 kopieën en de 7” is gekleurd.
  Chef’Special zal op de dag zelf in North End Haarlem een signeersessie houden.
 1. Chantal Acda – Bounce Back (album)
  Het derde solo-album van de Belgisch-Nederlandse Chantal Acda komt 22 april uit. De LP komt met een CD en een gedicht geschreven door Chantal zelf.
 2. Herman Brood & His Wild Romance: Rock ‘n Roll Junkie
  Het eerste single die altijd al moeilijk was om te vinden is nu te verkrijgen. Extra speciaal, op rood vinyl. 750 Kopieën
 3. V/A (DeWolff)– Electrosaurus 21st Century Heavy Blues (2LP)
  Ter ere van het tienjarig bestaan van de band en hun eigen Electrosaurus Southern Sound Studio, brengt DeWolff op 22 april deze speciale Record Store Day Release uit: Electrosaurus 21st Century Heavy Blues, Rare Grooves & Sounds From The Netherlands – Vol. 1.

11.Grey Lotus – Acacia Live (album, gekleurd)
Het artrock collectief Grey Lotus brengt later dit jaar een nieuw studioalbum uit. Vooruitlopend daarop komt Miller Records met het live album ‘Acacia’, een plaat waarop de band zich van een heel andere kant laat zien dan we van ze gewend zijn.

12. Golden Earring – Bloody Buccaneers
Een klassieker van de Golden Earring. Voor alle verzamelaars is ‘ie tijdens RSD te verkrijgen op goud vinyl. Er zijn slechts 1000 kopieën.

13. Racoon – Liverpool Rain
Nog nooit eerder was ‘ie te verkrijgen op Vinyl, maar na veel vraag nu wel! Het album komt uit op wit vinyl, in gelimiteerde oplage.

14.Mark Lotterman / Harry Merry – Happy/ Been Through Friday (split-single, 7”)
Ook de twee Rotterdamse muzikanten Mark Lotterman en Harry Merry slaan dit jaar voor RSD de handen ineen voor de release van de single: ‘Happy’ (A-kant)/ ‘Been Through Friday’ (B-kant)

15.Charl Delemarre – Charl (EP, 10”)
De Tweede EP van singer-songwriter Charl Delemarre is een gelimiteerde en genummerde editie van 500 stuks en komt uit op geel vinyl. Het bevat de single ‘Lichterlijk verlicht’.

 1. Urban Dance Squad – Beograd (live) (album)
  20 jaar na het uitbrengen van Beograd verschijnt de klassieker voor het eerst op vinyl. Er zijn 750 kopieën beschikbaar, op transparant vinyl.

Record Store Day is ontstaan in Amerika en mondde uit tot een uniek event dat plaats vindt in Amerika, Europa, Australië en Japan. In Nederland zal het nu voor de achtste keer plaatsvinden in de onafhankelijke platenzaken van het land. Het evenement gaat gepaard met instore optredens. Dit jaar zullen onder andere artiesten als Jett Rebel, Blof, Blaudzun, DeWolff, Hallo Venray, Lucas Hamming, Moss, RONDÉ en Spinvis  live te zijn bewonderen in de platenzaken.

Paradiso Amsterdam