8 December 2016

PVC acts op Eurosonic Noorderslag

Nieuws

Groningen maakt zich klaar voor het grote Eurosonic Noorderslag in januari. Het showcasefestival + conference dat wordt gezien als Europa’s belangrijkste jaarlijks evenement in de muziekindustrie. Het conference programma is vastgelegd, de artiesten zijn geboekt en televisiezenders staan klaar om hun jaarlijks verslag te doen. En trots als PVC is staan er dit jaar maar liefst zes van onze artiesten op de line-up.

 

Pip Blom
De jonge Pip Blom heeft een duidelijke missie voor haar loopbaan als artiest: spelen op Galstonbury. Een uitkijkpunt dat ze in al haar carrière stappen met zich mee zeult. Ambitieus, dat is toegegeven, maar zoals gebleken niet zonder succes. Haar verhaal begint als een soort DIY rolmodel, waarbij ze Spotify luisteraars naar haar hand zette met maar slechts vier nummers. Afgelopen september kwam haar EP ‘Are We There Yet’ uit. Die, zoals we van de Amsterdamse singer-songwriter gewend zijn, vol stond met prachtige indie pop muziek met een scherp randje. Het nieuwe materiaal is weer een stap dichterbij haar doel. En ook de show op Noorderslag zal voor de twintiger hopelijk een schot in de goeie richting zijn.

 Bekijk en luister My Mind, een van de tracks die Pip exclusief voor ons opgenomen heeft in de RPM Studio.

Indian Askin
‘Indian Askin is zonder twijfel een van de grootste Nederlandse verrassingen van 2016’ schrijft ESNS op hun site, waaraan luchtig wordt toevoegt dat de band een van de beste shows op het festival van dit jaar speelde. Een grote uitspraak maar zonder twijfel waar, want het gaat Indian Askin sinds hun debuut single in 2015 voor de wind. Het kwartet zal in januari voor de tweede keer op het showcasefestival te zien zijn, dit keer op Eurosonic. Onze redactie is uiteraard fan en ziet dan ook graag de 50 festival boekingen die de show van dit jaar opleverde, overschreden worden.

Cut_
Ook het elektronische duo CUT_ verdiende met hun eerste show op Noorderslag 2016 een plek op Eurosonic 2017. Het duo maakte hun weg in de bekentenis door de cover van Stromae’s Papaoutai. Na een succesvolle weg die o.a. een plantendeal bij [PIAS] opleverden presenteerden ze afgelopen september de single ‘Tune In Tune Out’. Op het moment zijn ze bezig met een tour door de UK om in december weer terug te keren op Nederlandse bodem. CUT_ staat zowel 12 als 13 januari op het festival geboekt. In december is het duo nog te zien in geboortestad Amsterdam. CUT_ in Paradiso

Gallowstreet
De twaalfkoppige neo-brassers van Gallowstreet hebben al meerdere malen bewezen garant te staan voor een feestje en die garantie levert ze dit jaar voor de derde maal een plekje in de line-up van ESNS op. In 2014 waren ze voor het eerst geboekt op Noorderslag waarnaar ze na het uitbrengen van een EP in 2016 terug mochten keren. Dit jaar staan ze, mede dankzij het uitbrengen van debuutalbum ‘Battleplan’ (via V2), voort het eerst op Eurosonic.
Gallowstreet

Pink Oculus
De prachtige Esperanza Denswil deed afgelopen jaar een tour door Engeland en ze verkocht Paradiso uit. Terecht, al zeggen we het zelf, want de Amsterdamse producer en artiest maakt door haar verbluffend goeie live shows snel naam door Europa. Afgelopen oktober bracht ze haar nieuwe EP én video ‘Delicious’ uit. Delicious, dat vindt ESNS ook. In 2014 stond ze voor het eerst op Noorderslag en volgende maand zal zij te zien zijn op Eurosonic. 

Pink Oculus

The Mysterons
Tevens voor de tweede keer op het affiche is psychedelische groove band The Mysterons. In oktober tekende de band bij Excelsior Recordings, waar het debuutalbum in februari op zal verschijnen. Waar de band in 2015 op Noorderslag stond zullen ze zich aankomende weken klaarmaken voor een show op Eurosonic.

Benieuwd geworden hoe de Paradiso Vinyl Club acts het gaan doen? Bekijk het volledige schema van Eurosonic Noorderslag op hun site. 

Eurosonic Noorderslag 2017

Door: Emma Vendel

Paradiso Amsterdam