25 November 2016

Popronde Amsterdam

Nieuws

Na zo’n 10 jaar Popronde is een uitleg over het landelijk reizende festival anno 2016 niet meer nodig. Traditiegetrouw tourde het festival ook dit jaar weer door een 40-tal steden waar het een podium bood aan circa 137 geselecteerde bands. En traditiegetrouw zal ook dit jaar onze prachtige hoofdstad de eindhalte van de ronde zijn. In Q-Factory zal op 26 november het eindfeest plaatsvinden. Welke bands mag je op dit eindfeest niet missen? Wij maakten een lijstje met acts waarvan wij vinden dat je ze aankomende zaterdag niet mag missen.

1. Bartek
Voor alle garagerock liefhebbers is dit dé band om deze avond te checken. De drie jongen Amsterdamse jongens hebben de afgelopen maanden het publiek en de critici overweldigd met hun shows. Zo schreven The Daily Indie en 3voor12 al een lovende recensie over hun optredens tijdens de Popronde. Laatstgenoemde beschreef de band zelfs als de garagesensatie van de Popronde. Het geheim van Bartek? Goed opgebouwde muziek, charisma en een flinke portie overtuigingskracht. Bartek speelt om 21:30 in de kelder van de Q-Factory.

 

 

2. Radio Eliza
Voor de meeste onder ons is Radio Eliza geen onbekende naam meer. Opgericht in januari vorig jaar ziet de band de verjaardag van haar prille eerste levensjaar tegemoet. Een jaar dat voor de electronische indie pop band voorspoedig is gelopen en is bekroond met meerdere overwinningen. Zo sleepten ze de Amsterdamse Popprijs 2015 en de Sena Performers PopNL Award 2016 in de wacht. Eentje om in de gaten te houden dus.
Radio Eliza speelt om 23:00 in de grote zaal, podium 1.

 

3. Jo Goes Hunting
Jo Goes Hunting is de avantgardistische popband van multi-instrumentalist Jimmi Jo Hueting. Hij maakt gebruik van drums, analoge synthesizers, gitaar en drummachines voor het creeëren van zijn eigen wereld van geluid. En oke toegegeven, dit is niet bepaald een verassing in ons rijtje. Maar wat ons betreft eentje die je niet mag overslaan.
Jo Goes Hunting is om 22:30 te zien in de grote zaal, podium 2.

4. Storsky
Met alleen al drie optredens in het openingsweekend heeft Storsky nu zo’n negentien shows op het festival achter de rug. Daarnaast speelde de alternatieve rock band afgelopen maand nog in het voorprogramma van Band of Skulls en Drive Like Maria en zullen ze in december de support van DeWolff gaan verzorgen. Dat Storsky niet graag stil zit blijkt ook uit het bijzondere Nirvana Nevermind-Tribute project waarin de band samenwerkte met het Limburgs Jeugdorkest. Het zijn rockers de mannen van Storsky. Het soort dat het live ook daadwerkelijk waar maakt.
Storsky speelt om 23:30 in de grote zaal, podium 2.

 

5. MOOON
Aangekomen bij onze laatste tip voor deze avond is garage/blues band MOOON aan de beurt. Ze combineren hun muziek met surf invloeden en een vleugje psychedelica en verzorgden dit jaar in Groningen het voorprogramma van King Gizzard & The Lizard Wizard. Het debuut album laat vooralsnog op zich wachten. De muzikanten van MOOON zijn nog piepjong, maar zeker het checken waard!
MOOON zal om 00:30 te zien zijn in de kelder.

Check voor het volledige schema van het eindfeest de site van Popronde.

Paradiso Amsterdam