30 November 2016

Paradiso Vinyl Club-leden gaan met de billen bloot

Nieuws

ENZOWATSJOUWFAVORIETEPLAATDAN?

“Niet te doen die vraag” aldus Wim Marcin. Echte muziekliefhebber,
fervent concertbezoeker, gek op vinyl (het liefst 7″ singles) en gewoon een hele toffe peer, maar dit terzijde. Ik zoek hem thuis op in Amsterdam.

Omringt door prachtige zeefdrukken, foto’s, concertkaartjes en overal vinyl, voel ik me al snel op m’n gemak. Alles in huis straalt liefde voor muziek uit. Ik kan het dan ook niet laten om snel een blik tussen de platen te werpen. Van een eerste persing Joy Division op Factory Records, de vroege Golden Earings (nog met de S eraan) platen, een hele bijzondere Blondie single, tot het recent uitgebrachte debuut Sea Of Ethanol van Indian Askin. Het staat er allemaal.

Ik merk aan Wim dat hij het lastig vind om een keuze uit de enorme verzameling te maken en het antwoord zo lang mogelijk voor zich uit probeert te schuiven. Dat siert hem. “Nog een kopje koffie?”.

“Weet je wat het is met vinyl, je bent er nooit klaar mee.”

 

We praten vrolijk verder over dat hij zijn aller eerste platen zelf met de hand nummerde. Nummer 1: Gert Timmermans – ik heb eerbied voor je grijze haren.  Nummer 7, Substitute van The Who.
Deze nam Wim trots mee naar z’n opoe om te laten luisteren.
“Ze vond het maar lawaai, haha.”
Over de bonnetjes die hij bij de platen bewaard zodat je kan terug zien
waar en wanneer een plaat gekocht is. “Gewoon omdat het grappig is.”

Over de voorliefde voor singles waarvan de track doorloopt van kant A naar kant B. Zoals de Bowie single ” Memory of a free festival (Part 1 + 2). Gekocht bij Radio De Munck op de Insulindeweg 147 “het juiste adres voor Uw platen” aldus het bewaarde bonnetje.

Maar uiteindelijk moet Wim er toch aan geloven. “Weet je wat het is met vinyl, je bent er nooit klaar mee. Er komt altijd weer wat bij en dan vind je die weer te gek en dan die weer. Het houdt nooit op. Tot ik de pijp uit ga natuurlijk en dan kies ik voor Fire and Water van Free, daar mag ik mee begraven worden. Zo mooi!”

Wil je ook met de billen bloot?

Stuur een mail naar info@paradisovinylclub.nl

Paradiso Amsterdam