13 December 2016

Indian Askin, de nieuwe single!

Nieuws

A.s. vrijdag proosten we samen met Indian Askin in een uitverkochte Oedipus Brouwerij in Amsterdam-Noord op onze nieuwe vinyl release: PVC013 Indian Askin Crazy/Drinkin Time.

Het speciaalbier zal rijkelijk vloeien met deze explosieve nupunk uit Amsterdam.

3voor12 noemde ze de grootste Nederlandse verrassing van 2016. De Volkskrant bombardeerde de band tot “meestbelovende act van 2016”. En ze speelden op ruim 50(!) festivals waaronder Lowlands (in ondergoed), Best Kept Secret en Noorderslag.

En toch heeft Indian Askin nog steeds een hoog underground gehalte. Al lijkt dit slechts een kwestie van tijd. Na hun prima ontvangen debuut album Sea Of Ethanol, bewijst Indian Askin met de single Crazy / Drinkin Time dat de band hard op weg is om een vaste waarde in de Nederlandse muziekscene te worden.

Ze klinken grillig, spannend en rauw. Live is de band onvoorspelbaar. Je hebt vaak het gevoel dat de boel kan ontsporen in complete chaos, maar de band weet het altijd weer rete strak om te buigen tot iets geniaals.

Met de tracks Crazy en Drinkin Time laat de band horen dat het goede debuut album geen toevalstreffer was. Sterker nog, het wordt alleen maar beter. 2017 kan zomaar het jaar worden dat Indian Askin bovengronds gaat.

Benieuwd naar de spierwitte vinyl single van Indian Askin? Word lid en je hebt gelijk het perfecte Kerstcadeau in huis.

Paradiso Amsterdam