18 January 2016

‘Gallowstreet kraakt Oosterpoort’ en andere Noorderslag-verhalen

Nieuws

Paradiso Vinyl Club was  goed vertegenwoordigd op Noorderslag. 3voor12 recenseerde Cut_, Gallowstreet en Echo Movis. Lees mee!

Gallowstreet kraakt de Oosterpoort / Explosief blazersgeweld van Amsterdams tiental

Tien man uit dezelfde straat in Amsterdam, allemaal met een enorme liefde voor toeters. Met hun explosieve mix van zo ongeveer elke vorm van muziek waar blazers in voorkomen zijn ze een soort supersize-kraakpandjesband. Ska, house, hip-hop – als het maar vrolijk is, als het maar hard is, als er maar feest is. Iedereen in de kleine zaal deint en dreunt, met dat feest zit het wel goed.

Gallowstreet begint behoorlijk traditioneel, maar raakt al snel op dreef als ze hun nieuwe single ‘Hattori’ beginnen te spelen. Meer dan de andere nummers vertelt dit liedje een verhaal, en alle verschillende toeters hebben een mooie rol. Vanaf dan is het harder en harder, hoger en hoger. Alle mogelijke vormen van gooi-je-handen-in-de-lucht-come-on! komen voorbij. Gallowstreet is ‘fokking dankbaar’ dat iedereen er is en samen met hen de avond uitdanst. En ook op het podium zijn ze allemaal verwikkeld in een dans met hun eigen blazers. Het samenspel is geölied en naar goed gebruik worden er ook af en toe enkele solo’s uitgedeeld. En oeh, die kraakheldere zweepslagen van de snare. Bereid je alvast maar voor op een festivalseizoen vol toeters.

Lees de complete recensie van Jesse Havinga op 3voor12

(Foto Jan Lenting / 3voor12)

Cut_ heupwiegt sensueel met de koptelefoon / Electropopduo is cover stadium voorbij

Hun Stromae cover van ‘Papaoutai’ tikt tegen de drie miljoen streams aan. En toen Bowie overleed waren ze de beroerdste niet om de auto in te stappen om hun Bowie cover van ‘China Girl’ te herhalen. Maar vanavond brengt het Amsterdamse elektropopduo louter eigen werk, hoe dichtbij de zolderopruiming van Bowie ook bij de Oosterpoort ligt.

Vanavond is de premiere van het nieuwe lichtontwerp van Hidde de Jong. De band spannend in het halfdonker, met een doorzichtig scherm op de achtergrond, dat wel wat weg heeft van een belichte lege boekenkast. Geen beamers meer, die alleen maar af zouden leiden met hun geprojecteerde beelden. Ook daar is het roer om. Cut_ is duidelijk aan het ontwikkelen. Toen ze twee jaar terug verrassend veel succes hadden met hun Stromae cover, waren ze er nog niet helemaal klaar voor. Nu wel.

Lees de complete recensie van Menno Visser op 3voor12

(Foto Jan Lenting / 3voor12)

Ondanks beperkte bereikbaarheid houdt Echo Movis het hoofd koel / Goedgemutste indie-poppers zorgen voor charmante opening marathonzaal

De reis naar Groningen toe beloofde voor Echo Movis al niet veel goeds toen ze meteen al met hun busje over de telefoon van de tourmanager waren gereden. Als je vervolgens dan ook nog een stuk of vier gitaarsnaren breekt binnen een half uur tijdens je optreden op Noorderslag dan zit het je echt niet mee. Gelukkig heeft Echo Movis daar lak aan en vormt ze een mooie opwarmer voor deze festivalavond.

Het zijn zangeres Adura en gitaristen Kike en Sam die het enthousiasme bij Echo Movis erin houden. Na even opwarmen met de eerste nummers zit de drive er goed in en het publiek dat vooraan staat knikt en danst vrolijk op de muziek mee. Juist door het eclectische karakter van hun muziek, weet de band die sfeer goed vast te houden. Dansbare pop, funk en tegelijkertijd gitaarpartijen waar een punkband zich in zou kunnen vinden maken het tot een leuk optreden. Jammer voor de band dat er maar weinig mensen bij het podium blijven staan. En dan ook nog de technische problemen die de vaart halverwege het optreden er behoorlijk uithalen. Aan het eind herpakken ze zich gelukkig en sluiten ze het optreden twee catchy nummers af.

Lees de complete recensie van Robert Haan op 3voor12

(Foto Harold Zijp / 3voor12)

Paradiso Amsterdam